Skumma av och häll på väl rengjorda och varma glasburkar. Rensa vinbären noga och koka upp tillsammans med vatten, kardemumma och hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Skölj och ansa frukt och/eller bär. Stora bär och frukter mixas eller skäres i bitar innan de blandas med Syltsockret i en gryta
Solen har värmt ansiktet för första gången på flera månader, och varje år när den gör det för första gången så blir man påmind om att det faktiskt kommer att bli en vår och sommar i år också
Häll upp marmeladenpå glasburkar som du steriliserat i kokande vatten. Eftersom det finns en gräns för hur många stekta gröna tomater man kan äta lånade jag inspiration från min syster som pratade lyriskt om den gröna tomatmarmelad med citron och ingefära som hon gjort av sina omogna tomater
Sorbet på pumpa är som inget annat. Det är lätt att göra och du svänger ihop den på ett kick och låter den frysa till över natten till en smaksensation av kanel, kardemumma och banan tillsammans med pumpan
Prova om marmeladen är klar genom att hälla ut en klick på en tallrik och dra en sked igenom. Om marmeladen flyter ihop igen behöver den koka en stund till, annars är den färdig
Hur mycket jag än älskar sommarens överflöd av bär och färska frukter i alla de slag, primörgrönsaker, späd sparris och härliga sallader så älskar jag de mer mustiga rotsakerna, pumpan, svampen och kål i alla former som finns att tillgå såhär i höst
Höstig grynotto med smörstekta kantareller, soltorkade cocktailtomater & parmesan på endivebädd – buljongkokta matgryn av havre, vete och råg med smörstekta gula kantareller, morotsslantar, soltorkade cocktailtomater, röd lök och grana padano serverat på en bädd av olivoljefräst endivesallad
Skogens snår har bjudit påbär och gör fortfarande. ar eftersom barnen går på en uteförskola och i stort sett aldrig är sjuka, men vissa virus kan man inte skydda sig mot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.