Sorbet på pumpa är som inget annat. Det är lätt att göra och du svänger ihop den på ett kick och låter den frysa till över natten till en smaksensation av kanel, kardemumma och banan tillsammans med pumpan
Jag har en ny befattning på mitt jobb som tar tid och energi så här i början och mycket av min lediga tid går åt att planera matlagningskurser och fundera på mina kostkonsultationer som jag inom kort kommer att dra igång
Höstig grynotto med smörstekta kantareller, soltorkade cocktailtomater & parmesan på endivebädd – buljongkokta matgryn av havre, vete och råg med smörstekta gula kantareller, morotsslantar, soltorkade cocktailtomater, röd lök och grana padano serverat på en bädd av olivoljefräst endivesallad
Denna soliga söndag avslutas med en persikopaj med kolatouche, jag fullständigt älskar dessa dagar då man har tid i köket att strosa runt och plocka och greja och liksom kreativiteten skapa något under tiden man håller på
Ta det bara bit för bit och tänk på vad du stoppar i grytan – du vill inte ha en kladdbouillabaisse. Lägg en morot, en halv lök, några fänkålsbitar, en liten torkad chili, nio svartpepparkorn och tre lagerblad i en liten kastrull och fyll på med vatten
Spenderade helgen i min mors stuga på Österlen. På lördagen besökte vi veteranmarknaden i Degeberga. På kvällen åkte vi alla till Friden och makalösa pizzor med allt från tryffelsalami, chevre och lammfärs till en hel liten bläckfisk
En förskola är väl inte det bästa stället att hålla till på om man vill bli frisk fort ( vilket jag behöver bli då jag ska göra ett litet ingrepp i morgon och inte vill komma dit sjuk ) eller smitta andra för den delen
6 portioner600 gram fläskfilé i strimlorslat och peppar600 gram wookgrönskaer frysta eller färskaolja att stelka i2 påsar go tan teriyaki wok sauceris eller nudlarStek fläskfilén och salta och peppra, tillsätt wookgrönsakerna och stek snabbt så dom blir varma och häll över såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.