Kärna ur och strimla paprikan och lägg ner den i soppan tillsammans med väl sköljda bönor. Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med köttfärs i margarin
Rör i mjölet och späd med buljong och mjölk. Rör ner grädden och smaksätt med sherry, salt och peppar. Rör ner löken och låt den fräsa med ca 5 min på svag värme. Låt soppan koka ca 10 min
Häll upp soppan i skålar, och strö över rostade fänkålsfrön och fänkålsdill. Garneringen av fänkålsdill och rostade, hela fänkålsfrön är inte bara kosmetisk
Själv är jag (om ni inte redan läst er till det) grymt nöjd med denna soppa, som dessutom tack vare den rostade blomkålen får en betydligt snyggare beigebrun färgån vanlig vit blomkålssoppa
Krydda med salt och peppar. Passa på att frossa på svenska rotfrukter. Ugnsrosta rotfrukterna blanda ner strimlad salladslök, hackad persilja och ringla över en god dressing
Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig. Häll över smör- &rapsolja blandat med vitlök, salt, peppar och rosmarin
Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig. Häll över smör- &rapsolja blandat med vitlök, salt, peppar och rosmarin
Strö över de rostade morötterna och pumpakärnorna i soppan, garnera med färsk koriander. Mixa soppanmed crème fraiche och saften från lime, smaka av med salt
Toppa medrostade nötter eller kanske kokosbacon. Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg
soppan kan med fördel göras pårostaderotfrukter och grönsaker som du har över efter en annan middag – gör mycket (dubbel sats minst) och lägg det överblivna i låda i kylen eller frys in för att sedan få till denna soppa snabbt och enkelt
Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig. Häll över smör-&rapsolja blandat med vitlök, salt, peppar och rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.