Blanda löjrom, lök och kryddor i grädden. 200 g löjrom eller sikrom. Vispa grädden tjock. Hacka löken fin. Låt stå över natten i kylskåpet 3 dl vispgrädde
Värm bara upp den, smula rostad prosciutto över och toppa med en rejäl klick löjrom. Under tiden blomkålen kokar steker du schalottenlöken i rikligt med smör så den nästan blir smörkokt
Servera mandelpotatisplättarnamed räkor, citroncrème frâiche och blandade salladsskott. Dela citronen och rosta citronen med snittytan ner i het stekpanna
Här upplagt med smetana och vacker piplök samt kyndelblommor från Husmor Lisas örtagård. Det är osött fast kraftigt med lite ask & vulkankänsla då den ju vuxit på den svarta jorden
Servera mandelpotatisplättarnamed räkor, citroncrème frâiche och blandade salladsskott. Vispa äggula med grädde, crème frâiche, mjöl, kryddor och schalottenlöksfond till en jämn smet
Borsta potatisen ren, skölj, torka och stick dem med en gaffel eller potatissticka. Servera den finhackade löken (nyss hackad), löjrommen och crème fraiche i skålar till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.