Mandelpotatisplättar med rostad citroncrème och räkor
Touchoftaste
Touchoftaste
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g mandelpotatis, kokt och pressad
  • 11 st ägg
  • 11 st äggvita
  • 11 dl vispgrädde
  • 10.5 dl crème fraiche
  • 11.5 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
  • 12 dl mjölk
  • 1 salt och peppar
  • 12 msk smör att steka i
  • 11 st citron
  • 12 dl crème fraiche
  • 11 msk dijonsenap
  • 1 socker
  • 1200 g räkor
  • 1 salladsskott, blandadeVispa äggula med grädde, crème frâiche, mjöl, kryddor och schalottenlöksfond till en jämn smet. Blanda ner kokt, avsvalnad pressade mandelpotatisen och rör runt. Vispa äggvitan separat. Vänd ner i smeten och stek plättarna i smör. Tvätta citronen och riv skalet. Dela citronen och rosta citronen med snittytan ner i het stekpanna. Pressa citronsaften över det rivna skalet och låt stå. Vispa upp crème frâiche och tillsätt citronsaften med skalet. Smaka av med salt och peppar, socker och tillsätt dijonsenap. Servera mandelpotatisplättarna med räkor, citroncrème frâiche och blandade salladsskott. Citronen rostas i pannan för att få fram citronens fylliga smak.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.