Ingredienser Portioner: 4 Soppa 5 st mandelpotatis (5 st motsvarar ca 400 g) 1 vitlöksklyfta 1 medelstor purjolök 1 msk smör 2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde salt och svartpeppar 1/2 citron Laxröra ca 200 g skivad gravad lax 1 äpple 3 msk riven färsk pepparrot 2 msk grovskuren dill Till servering bröd Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
) Jag kände för något varmt och gott i förra veckan så vi gjorde soppa. Skala och skär lök och potatis i tärningar och låt dem svettas i olja i en kastrull en stund utan att få färg
Crème Vichyssoise - eller Potatis ochpurjolökssoppa med saffran. De senaste månaderna har jag besökt Paris, Marseille och Grignan (i Provence) och sedan dess har jag totalt snöat in på fransk mat
Pressa över vitlök och tillsätt persilja. Salta och peppra. Toppa med krutonger och lite tryffelolja. 1 liter Kelda® Potatis-&purjolökssoppa. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter Kelda® Potatis-&purjolökssoppa 250 g färska champinjoner 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 vitlöksklyfta 2 msk hackad färsk persilja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till servering
Skala potatisarna och skär i mindre bitar. Häll på vinet och låt det puttra en liten stund. Rör ner lite crème fraiche och smaka av soppan med lite muskot, salt och nymalen svartpeppar
flingsalt och nymald peppar. Bryn potatisen, purjolök och ingefära i olivolja i en kastrull. Strimla baconen i små bitar och stek knaprigt medan soppan kokar
4 ca 400 g blomkål 1 gul lök 1 stor vitlöksklyfta 1 liten purjolök 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 3 dl vispgrädde salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl pumpakärnor Till servering bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Havreprodukter 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.