110 dl
kallt vatten till mixningenLägg mandlarna i en bunke och täck dem med vatten. Låt ligga i blöt i kylen några timmar (4 timmar räcker) eller över natten. Det går även att mixa dem direkt. Eller skålla dem och skala samt sedan mixa. Häll av vattnet om du lagt dem i blöt. Lägg mandlarna i en mixer med kniv eller en blender. Har du stavmixer så lägg dem i en stor bunke eller kanna. Fyll på med ca 8 dl vatten. Mixa väl tills mandlarna mixats sönder så mycket det går - det tar några minuter. Vanligt är att man silar mandelmjölken i durkslag, sil eller silduk. Det är dock valfritt. Laka i så fall gärna ur all god mandelmjölk med lite extra vatten. Tryck ut så mycket vätska du kan. Använder du silduk så kan du vika upp den och vrida ur de så allt mjölk kommer ut. Tillsätt ca 2 dl extra vatten eller så mycket du önskar till önskad tjocklek och smak. Mandeln som blir kvar efter du silat ut mandelmjölken kan du spara att tillsätta i pannkakssmet, bakning, smoothies eller i gröten. Mandelmjölken kan du förvara i kylen i minst 4 dagar. Servera mandelmjölken väl kyld. Rör om innan servering.
Mandelmjölk är både gott och väldigt hälsosamt och det finns idag flera olika sorter mandelmjölk att köpa men visste du hur enkelt det är att göra din egna mandelmjölk
Jag blev överlycklig när det började säljas mandelmjölk i de svenska livsmedelsbutikerna och jag måste erkänna att jag varit lite skeptisk till att göra egen mandelmjölk, det har känns så krångligt och tidskrävande
Mandelmjölk är helt super. Dessutom är det ju kul att göra saker själv, mandelmjölk är inget undantag. Perfekt för den som är allergisk och inte tål komjölk, men även för oss andra som vill få oss en riktig kick
Hemgjord ekologisk mandelmjölk. Du behöver en sil, en ren kökshandduk eller en saftsil, eller ostduk eller annat du har hemma för att sila mandelmjölken
När jag rostar öser jag och min dotter på för fullt – perfekt att ha färdig som topping, till granolan, och så är man redo när mandelmjölks-cravingen slår till
Häll över nötter, mandelsmör och mandelmjölk. Häll över nötter, mandelsmör och mandelmjölk. MANDELMJÖLK MED SOMMARBÄR OCH NÖTTERJordgubbarBlåbärHallonMandlarValnötterParanötterPumpakärnorKokosflingorKakaonibs1 msk mandelsmör2 dl mandelmjölk (den sockerfria)GÖR SÅHÄRFördela sommarbären i en djuptallrik. MANDELMJÖLK MED SOMMARBÄR OCH NÖTTERJordgubbarBlåbärHallonMandlarValnötterParanötterPumpakärnorKokosflingorKakaonibs1 msk mandelsmör2 dl mandelmjölk (den sockerfria)GÖR SÅHÄRFördela sommarbären i en djuptallrik. 2 dl mandelmjölk. 2 dl mandelmjölk
Mandelmjölk eller annan mjölk på nötter eller frön är väldigt enkelt att göra själv hemma. Häll mandelmjölken genom en trådsil (eller en nötmjölkspåse om du har en sådan) till en skål
Mandelmjölk, brukar ni dricka det. Lägg lite valfria bär i botten på ett glas, blanda dem eventuellt med lite agavesirap eller honung och häll över mandelmjölk
Att göra egen hemmagjord mandelmjölk är inte märkvärdigt alls. Mandelmjölk/Nötmjölk. Smaksätt med vaniljstång/vaniljpulver om du vill för godare mandelmjölk
Mandelmjölk med smak av vanilj & kanel. Att göra sin egen nötmjölk är otroligt enkelt och gott. Vilka nötter och smaksättningar du använder går att variera på en rad olika sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.