Mandelmjölk
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 350 gram oskalade eller skalade mandlar
  • 110 dl kallt vatten till mixningenLägg mandlarna i en bunke och täck dem med vatten. Låt ligga i blöt i kylen några timmar (4 timmar räcker) eller över natten. Det går även att mixa dem direkt. Eller skålla dem och skala samt sedan mixa. Häll av vattnet om du lagt dem i blöt. Lägg mandlarna i en mixer med kniv eller en blender. Har du stavmixer så lägg dem i en stor bunke eller kanna. Fyll på med ca 8 dl vatten. Mixa väl tills mandlarna mixats sönder så mycket det går - det tar några minuter. Vanligt är att man silar mandelmjölken i durkslag, sil eller silduk. Det är dock valfritt. Laka i så fall gärna ur all god mandelmjölk med lite extra vatten. Tryck ut så mycket vätska du kan. Använder du silduk så kan du vika upp den och vrida ur de så allt mjölk kommer ut.  Tillsätt ca 2 dl extra vatten eller så mycket du önskar till önskad tjocklek och smak. Mandeln som blir kvar efter du silat ut mandelmjölken kan du spara att tillsätta i pannkakssmet, bakning, smoothies eller i gröten. Mandelmjölken kan du förvara i kylen i minst 4 dagar.  Servera mandelmjölken väl kyld. Rör om innan servering. 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.