Mandelmjölken har blivit ett väldigt populärt inslag i kosten för den hälsomedvetna men även som ett bra substitut för dem som inte kan eller vill dricka vanlig mjölk
Jag blev överlycklig när det började säljas mandelmjölk i de svenska livsmedelsbutikerna och jag måste erkänna att jag varit lite skeptisk till att göra egen mandelmjölk, det har känns så krångligt och tidskrävande
Häll av blötläggningsvattnet och mixa mandlarna med nytt vatten i 1 min. Du har nu 3 alternativ för vad du ska göra med resterna som blir kvar i silpåsen
Lägg mandlarna i en skål och täck dem med vatten. Mandel innehåller rikligt med vitamin E, fosfor, magnesium och riboflavin (vitamin B12), för att nämna några näringsämnen. sila av vattnet, och kör mandlarna i en kraftig blender tillsammans med 1 liter vatten, 3 dadlar utan kärnor och vaniljpulvret
Här har mandlarna och vattnet mixat färdigt, och om du undrar varför jag har minikannan i förra bilden och den stora kannan i denna så kan jag meddela att det fick inte plats i minikanna och det fick jag erfara efter jag tryckt på start
MANDELMJÖLK MED SOMMARBÄR OCH NÖTTERJordgubbarBlåbärHallonMandlarValnötterParanötterPumpakärnorKokosflingorKakaonibs1 msk mandelsmör2 dl mandelmjölk (den sockerfria)GÖR SÅHÄRFördela sommarbären i en djuptallrik. MANDELMJÖLK MED SOMMARBÄR OCH NÖTTERJordgubbarBlåbärHallonMandlarValnötterParanötterPumpakärnorKokosflingorKakaonibs1 msk mandelsmör2 dl mandelmjölk (den sockerfria)GÖR SÅHÄRFördela sommarbären i en djuptallrik
Jag och J bestämde oss för sovmorgon och sedan frukost med guldkant. Jag toppade med Lindahls kvarg med nötsmak som är löjligt god och tyvärr inte laktosfri – men en klick tror jag ska funka
Den största anledningen till det är att min hy inte verkar må så bra av typ fyra koppar kaffe per dag, men det kan också ha med mjölken i kaffet att göra
Gjorde en variant i blender med mindre mängd vatten och utan vanilj, gick bra det också. ) tillsammans med pressad limesaft och hackad rödlök som "sås" till inlagd sill
Smaksätt med vaniljstång/vaniljpulver om du vill för godare mandelmjölk. Mixa mandlarna med 1 liter nytt vatten (genom att sila bort blötläggningsvattnet tar man bort svårsmälta enzymer och den skarpa mandelsmaken så att den söta smaken kommer fram)
Mixa med en mixerstav eller vanlig mixer. Vill tillägga att i orginalreceptet ville de att man skulle mixa dem tills det blir en pure och späda ut med vatten, jag gillar inte när det blir bitar så jag silar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.