Pyssla ihop en fin förpackning, och fyll den med godbitar. Min födelsedagslåda innehöll denna gång mandelkakor med wienermandel och chokladfyllning, samt halvmånsformade strass med choklad
Lägg valfria bär och frukt i en liten ugnsform. Blanda ihop 9 gram smör, 13 gram vetemjöl och 13 gram havregryn med lite sötströ och smula över bären/frukten. Servera med 75 gram mild yoghurt vanilj
Blanda ala torra ingredienser med varandra, tillsätt smör och blanda till en kakdeg. Forma degen till bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Jag håller inte så stenhårt på att undvika frukt när det gäller bakning, eftersom man bara äter en liten bit och det blir väldigt lite frukt per portion
Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
(Jag varken smörjer eller bröar mina formar, när jag använder såna med löstagbar kant, jag klämmer fast ett bakplåtspapper i botten och river bort pappret runt om
Pensla rullarna med ägget och rulla eller strö över. Lägg alla ingredienser i en matberedare. Lägg i smör och mandelmassa i tärningar samt det halva ägget
Skördetid i den egna trädgården, men det är inte speciellt mycket frukt i träden. Några plommon lyckades jag i alla fall skrapa ihop till den här enkla och jättegoda mandelkakan
Det stod en lite flicka med sin pappa vid sidan om mig och sneglade bestört på de “läbbiga” djuren med sina tentakler och sugkoppar, men jag försäkrade henne om att de var jättegoda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.