Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan. 12 äpplen. 15-6 äpplen. 11 msk kanel. 1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Skala och riv äpplenaoch rör ner de i smeten. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Pudra äppeltäcket medkanel. 1Servera gärna med lättvispad grädde
Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker och vänd ner. Sommar, sommar och sol. Passar lika god att äta med en kul glass, som vaniljsås eller till kaffet som den är
(Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.