stankaren2015
Mat och bak

Mat och bak

Vaniljdrömmar 20 st

Vaniljdrömmar 20 st

Vispa smör och socker poröst. Lägg på bakplåtspapper på plåt. Blanda övriga torra ingredienser och rör ner i sockersmeten
Bästa semlorna

Bästa semlorna

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbordoch forma till runda bullar i önskad storlek. I år provade jag dessutom att tillsätta bikarbonat och semlorna blev helt fantastiska
Släta bullar

Släta bullar

Häll den över jästen och rör om. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt
Rulltårta med päronkonjak

Rulltårta med päronkonjak

Blanda mjöl, bakpulveroch ka-kao och sikta ner det i smeten. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt päronkonjak och mjölk
Rulltårta med lemoncurd

Rulltårta med lemoncurd

- Blanda mjöl, vaniljsocker ochbakpulver i en bunke. En god saftig och söt botten med en syrlig curd innanför
Klassisk Rulltårta med Hallonsylt

Klassisk Rulltårta med Hallonsylt

Tillsätt mjöl ochbakpulver, rör nu runt lite mer försiktigt samtidigt som du häller i mjölken. Testade med olika sorters sylt och även en med chokladmoussé
Rulltårta som prinsesstårta

Rulltårta som prinsesstårta

ev blad och ros av marsipan. 1 rulltårta (kaka), se grundrecept i länk ovan. 200 g cream cheese
Klassiska Mazariner

Klassiska Mazariner

Tillsätt rumstempererat smör och rör smidigt. Vänd i mjölet blandat med bakpulvret. Gör glasyren och bred den över mandelfyllningen
Mazariner – gott och enkelt recept

Mazariner – gott och enkelt recept

Vänd i mjölet blandat med bakpulvretoch rör till sist ner hallonen. Tillsätt rumstempererat smör och rör smidigt
Mazariner

Mazariner

Bra att ha är en mandelkvarn eller matberedare/mixer som kan mala/mixa mandlarna. De är enkla att göra och blir riktigt goda
Saftigaste kanelbullarna

Saftigaste kanelbullarna

Kanelfyllning150 g smör, rumsvarmt 1 dl farinsocker 1 dl strösocker 5 tsk malen kanel. Vetedeg50 g jäst, rumstempererad 500 g mjölk, rumstempererad [5 dl] 1 msk malen kanel 250 g smör 200 g strösocker [2 dl] 1 kg vetemjöl [16,5 dl] 1 tsk salt
Boostad vaniljkaka

Boostad vaniljkaka

Vispa socker och ägg pösigt, blanda bakpulveroch mjöl och rör ner i smeten, till sist häll i det kokande vattnet
Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor

Dela degen i två delar och forma dem till plåtlånga släta längder. Knåda degen smidig på ett mjölat bakbord
Bullar igen

Bullar igen

Låt sen degen ligga och jäsa i en halvtimme. Hittade ett intressant recept på bloggen Baka Hemma som jag bara var tvungen att testa
13 dagar kvar & Gula bullar

13 dagar kvar & Gula bullar

Rimbobullar är mina favoritbullar och självklart kan man även göra dom i en lussevariant. Med två dagar kvar till den stora lussebulleätardagen är det dags att ta tag i baket om det ännu inte är gjort
Smördegsinbakad chokladkaka

Smördegsinbakad chokladkaka

Det är ju så himla roligt och jag saknar det så mycket. Har ni testat smördegsinbakad choklad. Sjukt gott och väldigt enkelt att förbereda
Rotmos & fläsklägg

Rotmos & fläsklägg

Lägg det i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och skumma väl. Skala moroten och löken, skär dem i bitar och lägg ner dem i grytan
Tårtfyllning, vaniljkräm/mousse

Tårtfyllning, vaniljkräm/mousse

Häll mjölken i en kastrull, dela vaniljstången på mitten och skrapa ur alla frön. En fast vaniljkräm/mousse som passar ypperligt vid tårtbak
Lyxig Vaniljkräm

Lyxig Vaniljkräm

När jag gjorde prinsesstårta förra veckan så gjorde jag efter Jan Hedhs recept på vaniljkräm och det ångrade jag inte för en sekund