stankaren2015
Mat och bak

Mat och bak

Mandeltårta med smörkräm


Mandeltårta med smörkräm


Vänd omedelbart upp den färdiggräddade bottnen på ett bakplåtspapperoch dra bort bakplåtspappret från bottnen
Godaste svampstuvningen till varma mackor

Godaste svampstuvningen till varma mackor

Här hemma är svampstuvning nummer ett, så galet gott och ni ska få mitt allra godaste recept. Jag använder även spadet i min svampstuvning, det ger god smak och lite sälta
Schweizernötkaka

Schweizernötkaka

Gillar ni choklad och nötter så kommer ni gilla denna godingen. Smält ner chokladen i grädden och rör sist ner smöret
Konditorns bästa vaniljkräm!

Konditorns bästa vaniljkräm!

Ett recept man kan ta fram och där man kan använda slutprodukten till en hel massa olika saker. Grundreceptet kommer från en gammal konditor (som för övrigt hävdar att krämen måste göras med kärlek och omsorg) och med lite småfix har jag kommit fram till nedanstående recept som jag alltid använder mig av när det är dags för – vaniljkräm
Bullar igen

Bullar igen

Låt sen degen ligga och jäsa i en halvtimme. Hittade ett intressant recept på bloggen Baka Hemma som jag bara var tvungen att testa
Bullar

Bullar

Tillsätt socker och salt och mjölet, men spara lite av mjölet till utbakning. )Någon mer än jag som gillar bulldeg när man lagt på fyllning och rullat ihop degen
Lite bullar och gardiner

Lite bullar och gardiner

Receptet kommer från ett gammalt tummat sommarnummer av lantliv matoch vin. Här sitter jag med ett berg av bullar som jag och minsta tjejen bakade efter jobb och dagis, som då är detsamma för oss båda
Bullar med vaniljkräm

Bullar med vaniljkräm

Förut bakade jag vaniljbullar ganska ofta och de var supergoda nybakade men jag tyckte inte att de gick så bra att frysa
Oxfilé med vitlökssmör

Oxfilé med vitlökssmör

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram oxfilé 1 st smör , skirat, till stekning 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Vitlökssmör 150 gram smör , normalsaltat 2 st vitlöksklyfta(or) 2 msk persilja , hackad 1 odefinierad worcestershiresauce , några droppar Redskap 1 odefinierad plastfilm , eller smörpapper Köp receptet
Fridolfs lyxbullar

Fridolfs lyxbullar

Vispa ihop mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen svalna
Budapestbakelse med vinbär

Budapestbakelse med vinbär

Låt marängen svalna och vänd den sedan upp och ner på ett bakplåtspapper. Den lätta och nötaktigt söta marängen skapar en smaksynfoni tillsammans med fluffig osötad grädde och läckert syrliga vinbär, i två färger
Vaniljbullar med apelsin och mandel

Vaniljbullar med apelsin och mandel

Så himla goda bullar och kan vara de godaste jag har bakat. Lägg tillbaka den ena degen i kylen medans du bakar ut den första
Högsäsong för Tuppkakan!!

Högsäsong för Tuppkakan!!

Tuppkakaca 30 st 4 st ägg4 dl socker5 dl vetemjöl4 tsk bakpulver2,5 dl varmt vatten  Glasyr200 g smör2,5 dl socker4 msk vaniljsocker2 st äggulor  Garnering1,5 dl kokosflingor  Gör så härVispa ägg och socker pösigtBlanda mjöl ochbakpulveroch rör ner i smetenTillsätt det varma vattnetHäll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapperGrädda i 175 grader i ca 20 minLåt svalnaSmält smöret till glasyrenTillsätt socker, vaniljsocker och äggulor under omrörningBred glasyren, som är ganska lös, på kakanStrö över kokosLåt kakan bli kall och skär sedan upp den i rutor ca 30 st. 4 tsk bakpulver