Dela och gröp ur kärnhuset på päronen. Lägg dem på ett smort ugnsfast fat med snittytan upp. Riv mandelmassan grovt, smaksätt med Armangnac och rör samman med smör
Ikväll är det äntligen finaldags i ESC – och jag hejar på Australien. Jag skulle gärna fixa någon god dessert till kvällen, något riktigt maffigt så man inte somnar under de tråkigare numren
MANDELBAKELSE MED JORDGUBBSMOUSSE. Igår var det mors dag och mina svärföräldrar var på besök. Vi firade dagen med sommarbakelser toppade med färska jordgubbar
Mandelbakelse. Njutbara pepparkakor. Idag får du ett av mina populäraste kakrecept i en omarbetad upplaga med mer kryddor, lagom till det första adventsfikat
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en smörad ugnsfast form. Salta och peppra fisken. Blanda smöret med senapen, citronsaften, ströbrödet och krossade mandelspån
Förra veckan bjöd en av mina arbetskamrater på mandelbakelser till veckans ”fredagsfika”. Dagen efter hade vi gäster och då bjöds det självklart på mandelbakelser till kaffet även här hemma hos oss
Dela och gröp ur kärnhuset på päronen. Lägg dem på ett smort ugnsfast fat med snittytan upp. Riv mandelmassan grovt, smaksätt med Armangnac och rör samman med smör
Lägg päronhalvorna med den kupiga sidan upp i fyra mindre formar eller en stor. Smält smöret tillsammans med socker och gräddmjölk blanda i mjöl och mandel låt koka upp häll smeten över päronen och grädda i 225 grader ca 15 min servera med vispad grädde
Riv mandelmassan på rivjärn och rör den slät med smöret eller margarinet tillsätt äggen ett i sänder och det rivna citronskalet fördela smeten i al-folieformar och grädda kakorna i 175 grader i 12-15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.