Lägg kycklingen i en skål, tillsätt kryddorna, salt och lite olja. Sätt ugnen på 175 grader. Du kan ta ungefär 1/2 msk gurkmeja och ca 1 msk ingefära till 900 gram kyckling för att få en uppfattning om mängden. Ställ in i ugnen tills kyckling utan ben uppnår 73 grader och kyckling med ben uppnår 80 grader. Hel eller halv kyckling ska stekas till 82 grader intill benet. 73 grader och kyckling med ben uppnår. 82 grader intill benet
En shot om dagen. Ska vi kanske försöka hålla sig någorlunda friska denna höst & vinter så tror jag den här magiska drycken hjälper oss en bra bit på vägen
Vi använde fårfjälster (tarmar) till chilikorven och grisfjälster till fläskkorven. fårfjälster. Särskilt hos Stockholmarna som nyfiket frågat Eva vilket kött som ingår i en Svinaberage ”Gris” svarar Eva
Gjorde enny laddning våfflor till frysenhäromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen. Jag äter mina antingen med lite bär och grädde eller som toast
God & snygg med tre lager i olika färger. Den här gjorde jag i helgen, perfekt att kunna förbereda och bara ta fram enliten stund innan man ska äta den
Det sistnämnda är världens bästa grej att starta dagen med. Det känns verkligen som att det bränner bort alla bakterier i halsen och magen och vips så är man pigg och frisk
Blev lite små ändringar från förra gången päronkompott. Sist hade jag plockat päron uppe i Varv, denna gång fick det bli päron från affärenmen hittade jättegoda ekologiska päron på ica som hade riktigt fin smak
Hade det inte envisats med att blåsa på fel håll så hade vi baske oss dukat upp kvällens middag på balkongen och ätit där, men vi får väl njuta av den soliga utsiktengenom fönsterna istället
Så då var det dags för ett nytt år igen. Att sätta sig och fundera över vad som ska bli årets utmaning och sen ge sig hän till denna utmaning är något jag tycker är riktigt roligt
Första året som vi hade knytis skrev jag ned vad var och en skulle ansvara för till julbordet. Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.