Maki-sushi med gravad lax
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl sushiris (grötris går också bra)
  • 14 msk socker
  • 14 msk risvinäger
  • 12 avokador
  • 11 gurka
  • 1150 g gravad lax
  • 13 noriark
  • 10,5 dl crème fraiche
  • 170 g löjrom
  • 1 sojasås
  • 1 wasabi
  • 14 dl sushiris (grötris går också bra) 4 msk socker 4 msk risvinäger 2 avokador 1 gurka 150 g gravad lax 3 noriark 0,5 dl crème fraiche 70 g löjrom
  • 1 Till servering sojasås wasabiKoka riset enligt anvisning på förpackningen. Koka socker och risvinäger. Rör ner och blanda vinägerblandningen med det varma riset. Låt riset kallna. Dela, kärna ur och skär avokadon i skivor p längden. Skär gurka och lax i långa skivor. Lägg ett noriark på en skärbräda och fördela sedan ett jämnt lager ris ovanpå, men lämna 2–3 cm av arket tomt på toppen. Lägg därefter ett väldigt tunt lager crème fraiche ovanpå riset. Lägg sedan på gurka, avokado, lax och löjrom. Lämna gärna lite utrymme mellan fyllningen så fyller noriarket ut mellanrummen vid ihoprullning och skapar en vågeffekt när rullen delas. Rulla sedan ihop till en rulle under press och förslut genom att fukta överkanten. Skär i jämnstora bitar med en vass kniv. Snuttarna tillfaller kocken. Blanda wasabi med soja och servera till sushin.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.