12 tsk
bakpulverSätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, korinter (eller russin) samt bakpulver i en bunke. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen och blanda ihop till en kakdeg. Ställ i kylen att stelna och kallna något så går det lättare att rulla ut kulor sedan. Rulla runda kulor och lägg dem efterhand med några cm mellanrum på 2 plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite och tryck med en gaffel i mitten. Grädda makalösa kakorna i mitten av ugnen ca 7 minuter. Låt makalösa kakorna kallna på plåten. Förvara dem i lufttät burk.
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Förra året och året innan var dessa kakor otroligt populära bland er läsare. Många av er la upp bilder på instagram och mailade mig bilder av era egna ”slice n’ bake” kakor
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Dom här supergoda kakorna bakade jag för ett tag sedan, men har inte riktigt haft tid att blogga om dem och nu håller det på vara dags att baka en ny sats för de har en förmåga att försvinna
Kommentarer
callenord
7 qgfb cg 7a och wö.öw
callenord
Öwipwöö . Öw w
callenord
II k ww . C.wcfw.cc
Logga in eller Registrera för att kommentera.