Ikväll gjorde jag några lyxiga mackormedpocheradeägg, spenat, lax och hollandaisesås. Ta ut bröden, lägg på spenaten, laxen, de pocheradeäggenoch ringla över hollandaisesåsen och garnera med dill
Ta därefter upp äggetmed en hålslev ochlägg upp på flat tallrik. Riv eller skär svampen i bitar och stek den gyllenbrun i rikligt med smör och strimlad salvia
Inte gott med för mycket peppar. Koka äggenoch spola dem kalla. Salta och peppra ordentligt, tänk på att vitpeppar kan bli väldigt starkt så smaka mellan du kryddar
Kanske en av de godaste mackorna. Läggäggoch bacon på mackan och toppa med tomater och rosmarin. Stek äggen i smör men bara på ena sidan (sunny side) tills äggulan är medium kokt
Jag försöker ändå alltid att hitta på något "riktigt", och inte bara mackor eller fil. I stället tog jag en brödskiva direkt från frysen, bottnade en liten pajform med god olivolja och la brödet i
Förslag på riktigt goda och matiga mackor tas tacksamt emot för kommande fredagar. Lägg på några skivor mozzarella till, mer olivolja och svartpeppar innan du lägger locket på
Om du tål ägg är det jättegott att variera, och i stället för vanlig sylt fylla kakorna med apelsincurd, citroncurd eller annan curd, den här till exempel
Här kommer ett recept på varma mackor i alla fall. Förutom att jag tappat rösten och FORTFARANDE har ont i halsen (nackdelen med att inte få hög feber) så har platt-TV
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.