Börja med att rengöra din skål och visp med citron för att få bort eventuellt fett från skålen och vispen. Om det finns eventuellt fett så kommer inte marängen att resa sig.
Blanda kakao, hackad choklad, socker samt mjölk i en kastrull. Häll upp i en kopp, stö över några marshmallows, toppa med massa grädde, riv över choklad och pudra lite kanel på toppen
Vi delar med oss av vårt favoritrecept samt tips på hur du får den luftig och saftig. Utöver chilin har vi smakat upp chokladen med lite kanel och havsalt
Den varma chokladen. Det går bra att byta ut kanelen mot t. Lägg i chokladen, låt stå ett par minuter och vispa sedan tills den smält och chokladendrycken är slät
Choklad och kanel kakor . Hade inte mörkchoklad så idag blev det vitchoklad, funkar precis lika bra. Gillar man inte kanel kan man byta ut mot stött kardemumma, malen ingefära eller papparkakskryddor
1 kanelstång. 50 g mörk choklad. Kärna ur chilin och koka dem något mjuka i cirka 15 minuter. Mixa slätt med resten av ingredienserna inklusive lite av kokvattnet
Dra kastrullen åt sidan och bryt i chokladen. Häll mjölken i en kastrull och lägg i kanelstängerna. Låt stå med lock på och dra så kanelen tar smak i cirka 5 minuter. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 100 gram mörk choklad (70 %). 2 st kanelstång/stänger
Nu tänkte jag göra julvarianten och då var smakerna givna vit choklad, lingon och kanel. Min sommartårta innehåller vit choklad, röda vinbär och flingsalt
lite vit choklad kan ju aldrig skada så det fick vara med det också. i helgen blev den en ny variant där jag bygger vidare på kombon kanel och björnbär som jag tidigare använt här och här
se som jag fastnade för, valde däremot att byta ut kardemumma mot kanel och lägga till lite choklad. Hacka chokladen grovt och tillsätt i smeten tillsammans med hälften av rabarberna
Grovhacka chokladen i mindre bitar och blanda ned till sist. ½ tsk mald kanel. Ta i havregrynen, sikta ned vetemjölet, vaniljsockret, bakpulvret och kanelen
annan smaksättning, (jag provade med ingefära i några, och choklad och hasselnöt i några, dock anser jag såhär i efterhand att den traditionella smaksättningen trots allt blev godast
Häll grädden över den hackade vita chokladen och blanda tills chokladen smält. Krama ur gelatinbladen, smält dem försiktigt i mikron och blanda ner dem i chokladgrädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.