1 salt
och chipotlechilipulver mixad tillsammans1. Blanda alla ingredienser och låt dem smälta ihop i en kastrull under vispning.2. Fyll glassformar med chokladvätskan och frys allt i ca 8 timmar, men helst över natten.2. Ta isglassarna ur formarna och servera genast. Doppa chokladisglassarna i smält choklad och dekorera ev. med kakaonibs och chipotlesalt.3. Doppchoklad: Smält mörk choklad och matolja och värm till 45 grader.
Ingredienser Portioner. 12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Även om jag vill minnas hemkunskapen från grundskolan som ganska pinsam, och med ett nästan sjukligt fokus på återvinning av konservburkar, så lärde jag mig ändå ett och annat under matlagningsstunderna
socker. 1vatten. 1vattenmelon. 1limejuice1. Koka upp socker och vatten och låt lagen svalna. 2. Skär vattenmelonen i bitar och blanda den med sockerlagen
En god kalorisnål mousse gjord på yoghurt med smak av lime och mörkchoklad. Blanda yoghurt, socker, limejuice och mörkchoklad i en skål (lämna lite choklad till dekorering)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.