1
nötkräm (kan bytas mot t.ex chokladkräm, lemon curd eller marmelad)
1 jordgubbar,
i bitar
1 Garnering:
mynta, pistagekärnor, florsocker1. Sätt ugnen på 120°. Rita en cirkel på bakpapper, ca 24 cm i diameter. Smält chokladen i mikro eller vattenbad.2. Vispa vitorna tills skummet börjar stiga, häll i vinäger och hälften av strösockret. Vispa på medelhastighet ca 1 minut.3. Tillsätt resterande strösocker och vispa på högsta hastighet till ett fast skum. Rör ner florsocker och majsstärkelse. Rör sedan försiktigt ner den smälta chokladen.4. Klicka ut smeten på bakpappret och bred ut tills du fyllt cirkeln. Grädda ca 1 ½ timme. Låt svalna utan att öppna ugnsluckan. Marängen ska vara något seg inuti, men lätt släppa plåten. Om marängen faller ihop när den svalnar är det ingen fara, den blir lika god ändå!5. Vispa grädden mellanhård och bred ut den på botten. Ringla på nötkräm och toppa med jordgubbar. Garnera med t.ex mynta, hackade pistagekärnor och florsocker.
Ännu en helg med detta fantastiska sommarväder. Passar väl bra med ett glasstips, eller vad tycker ni. Tryck ut degen i en springform med bakplåtspapper
Garnera med skivade eller kvartade jordgubbar. 1jordgubbar, 500 g. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26–28 cm. Garnera gärna med strimlor av apelsinskal som du först förvällt 1 minut
Ingredienser Portioner. 12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Pressa i saften från citron i gelantinet och rör ner alltihop i bunken med äggsmet. Vänd försiktigt ner äggsmeten i grädden, blanda ihop med en slickepott
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
Jordgubbarmed lättvispad grädde eller en jordgubbstårta som ståtar till efterrätt. Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska
Kräftskivans efterrätt som Kiiki gjorde, en chokladpavlovamed härligt seg botten och fräscha bär. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.