Smält choklad i vattenbad, vispa ägget och blanda med chokladen under omrörning. Förra veckan så fick jag en sifon från Kitchentime som jag har hunnit testa några gånger nu och senast i Söndags så blev det mörkchokladmousse, kan inte förstå varför jag inte haft en sån här förut
Chokladmousse200 g mörk choklad 400 g vispgrädde [4 dl] 45 g äggula [3 st] 55 g ägg [1 st] 50 g strösocker [0,5 dl] 50 g vatten [0,5 dl] 1 gelatinblad hasselnötter, hackade
Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad. Bryt sönder chokladen på en tallrik och ställ över det kokande vattnet och låt chokladen smälta helt
Vispa äggvitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker. Chokladmousse. 1. Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan)
Häll sedan över ägg-mjölkblandningen i en annan kastrull, hetta upp medan du vispar noga hela tiden och dra bort från värmen så fort blandningen tjocknat ordentligt - den skall inte koka, bara nästan
Servera med t ex färska hallon. Jag älskar chokladmousse. Vem gör inte det. I vanliga fall är chokladmouserecept fyllda av grädde och hela moussen en ganska gräddig historia
Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse. Mörkchokladmousse. Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen
Mörkchokladmousse (förbereds helst dagen innan). Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek dem i smör ca i minut på varje sida, ringla över honungen och stek i ytterligare i ½ minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.