För något år sedan när jag åt min underbara JulStolle, som jag bakar till varje jul så kom jag att tänka på Semlor och fick idén att smaksätta stollen som semlor med kardemumma och fylla med lite extra marsipanfyllning
Här har jag använt samma recept på degen som mitt bästa recept på Lussebullar. I detta recept gör jag en hemmagjord och lyxig mandelkräm, man kan ersätta mandel och florsocker med motsvarande mängd mandelmassa om man vill
Lägg i bullformar eller på bakplåt med bakplåtspapper och täck med duk. Pensla med lätt vispat ägg och baka av i mitten av ugnen på 225 °C i 6-8 minuter för bullar och 200 °C i 10-12 minuter för längder
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Den kan ersättas med riven, lagrad, laktosfri ost om du behöver äta laktosfritt. Innehållsrik, lite lyxig och väldigt god är den här vegogratängen, som består både av färska och frysta grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.