Fördelen med kvarg (tex kesella) är att man använder mindre smör och får en lägre fetthalt. Smula jästen och blanda den med mjölk, smör och saffranlösningen i en bunke eller köksmaskin med degkrok
Erka Perkas lussebullarmed surdeg och kesellaMorgon, surdeg. Förra året hade jag inte en burk med vetesur i kylen och fick därför baka de lussebullarna på jäst
Jag har en tendens att fastna för en viss maträtt eller ett livsmedel, och äter det så mycket att jag nästan tröttnar (har inte tröttnat på muggkakor än dock
Rör ner kesellanmed en slev. Pensla dem med uppvispat ägg. Lussebullar LCHF. Glöm inte att fukta fingrarna när du ska forma degen till lussebullarna, det är jätteviktigt
Snart är det dags för lucia och då är det givet medlussebullar. Djävulen som var ljusskygg skulle då hållas borta med hjälp av de ljusa gulfärgade bullarna
11 dl russinStöt gärna saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. 1Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskin med degkrok. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla (för 1 sats). 1Pensla bullarna med uppvispat ägg. 1Njut av dina nybakade lussebullar
Jag brukar göra några med mandel och apelsin och resten mer traditionellt. Blanda i havregurt (eller rapsy, eller kesella om du tål det),saffran, ägg, socker och salt
Lussebullarmedkesella. Saffransbullar medkesella är ju en vida känd julfavorit bland många och min tanke var helt enkelt att bullarna skulle bli ännu lyxigare och ännu smakrikare och saftigare med den lite fetare créme fraichen i degen
Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.