Lussekatter, lussebullar eller saffransbröd - kärt barn har många namn. Fördelen med kvarg (tex kesella) är att man använder mindre smör och får en lägre fetthalt
Recept av "Lussebullar med kesella". Varje år den här tiden bakar Vi lussebullar med barnen. Det är så gott med nybakade lussebullar och hela köket doftar underbart
Erka Perkas lussebullar med surdeg och kesellaMorgon, surdeg. Ett berg av lussebullar. Jag tycker jag fick då fick dem riktigt saftiga och goda ändå tack vare kesellan jag hade i
Blanda ner kesella, saffran, socker och salt. 1Annas saftiga lussebullar50 g jäst 5 dl mjölk 3 % 150 g smör 250 g kvarg 2 dl strösocker 1 g saffran [2 förp] 1 tsk salt 16 dl vetemjöl, ev lite mer russin. 1Pensling1 ägg 1 msk mjölkAnnas saftiga lussebullar
Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
Blanda i havregurt (eller rapsy, eller kesella om du tål det),saffran, ägg, socker och salt. Att få till saftiga lussebullar kan vara en utmaning även om när man använder vanligt mjöl
Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.