Tryck ihop rullarna lite och skär sedan som vanliga kanelbullar och lägg med snittytan uppåt. Tillsätt socker, ägg, salt, kesellan och det rumsvarma smöret
Första gången gjorde jag degen med kokossocker som i ursprungsreceptet, men jag anser nog att det blir autentisk lussebullskänsla med vanligt socker eller helst finkornigt råsocker
Fördelen med kvarg (tex kesella) är att man använder mindre smör och får en lägre fetthalt. Smula jästen och blanda den med mjölk, smör och saffranlösningen i en bunke eller köksmaskin med degkrok
Smula jästen och blanda med mjölk, smör, russin och saffran samt vätskan i en bunke. I de senaste nummret av ICAs tidning Buffé hade dom gjort en "undersökning" och till slut kommit fram till de ultimata receptet på just Lussebullar, och detta var jag bara tvungen att pröva och då självklart göra dom glutenfria
Garnera med russin. Tillsätt kesella, socker, ägg, saffran, riven mandelmassa och salt. * Glutenfria degar kan vara lite svåra att få jästa och fluffiga, men om du sätter in degen i ugnen på lägsta temperatur så att de får stå ljummet så jäser degen väldigt bra och bullarna blir luftiga
Och en utan gluten, sötad med kokossocker. Lätt blöta händer gör degen lättare att arbeta med. Kom på först när de var i ugnen att gojibär gifter sig fint med saffran
Erka Perkas lussebullarmed surdeg och kesellaMorgon, surdeg. Förra året hade jag inte en burk med vetesur i kylen och fick därför baka de lussebullarna på jäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.