Gör en grop i varje bulle med mjölat pekfinger och lägg i en klick av fyllningen. Ingredienser Bulle. LussebullarIngredienserBulle150 g smör1 dl vispgrädde4 dl vatten1 g saffran50 g jäst1 dl creme fraiche2 msk sukrinNågra korn stevia1 äggula½ tsk salt10-14 dl Elins mjölblandning2 msk sirapFyllning100 g smör3 msk socker2 msk sukrinnågra korn stevia1 ½ tsk kanel2 tsk kardemumma8 st sötmandlarGör så härSmält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten och värm till 37 grader. Låt jäsa i 30 min. Baka ut degen till ca 40 bullar. Låt jäsa ca30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg, som är rumstemspererat och grädda i 150 grader i mitten av ugnen i ca 25 min
Har kört 30 tuffa minuter på motionsbandet oxå så sen var det gott med pasta idag, och gott var en underdrift. 300 g valfri skivad ost 17 %(gärna lite med smak. 300 g rökt skivad skinka. 300 g valfri skivad ost 17 %(gärna lite med smak. 300 g rökt skivad skinka
(jag använder Sempers röda med mjölk). (jag använder Sempers röda med mjölk). 3 dl mjölk. ca 12 dl fin mjölmix, Finax eller Semper. Smält margarinet i en kastrull, blanda fettet med mjölken, låt temperaturen bli 37 grader (fingervarmt). Blanda ihop till en det och låt jäsa ca30 minuter. Forma degen till ca 20 st lussekatter och lägg dem på bakplåtspapper på plåt. Låt jäsa ca30 minuter. Grädda ca 10 minuter i 225 grader. 3 dl mjölk. ca 12 dl fin mjölmix, Finax eller Semper
per moberg,. Här kommer receptet på PER MOBERGS VÄSTERBOTTENPAJ. 100 g vetemjöl (1 2/3 dl). Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ den i kylen i en halvtimme. Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca30 minuter. 100 g vetemjöl (1 2/3 dl)
Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Ca 4 port. 300 g rimmat fläsk4 ägg3 dl vetemjöl5 dl mjölk1 dl vispgrädde1/2 tsk saltNymalen svartpeppar Tillbehör. Stek mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ca 4 port. 300 g rimmat fläsk. 3 dl vetemjöl
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca30 minuter. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till 2/3. 200 g rumstempererat smör. 200 g rumstempererat smör. 3 ägg
500 g mjölk, rumstempererad (5 dl). 500 g vetemjöl special (ca 8 dl). 200 g smör, rumstempererat (om osaltat öka mängden salt i receptet något). Fördeg500 g mjölk, rumstempererad (5 dl) 500 g vetemjöl special (ca 8 dl) 40 g jäst 200 g strösocker (drygt 2 dl) 1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka. Tillsätt detta efter första jäsningen1 tsk salt 500 g vetemjöl special (ca 8 dl) 200 g smör, rumstempererat (om osaltat öka mängden salt i receptet något)
Snart är det dags för lucia och då är det givet med lussebullar. Enligt en sägen härstammar denna smakrika bulle från 1600-talets Tyskland då Djävulen utklädd till katt slog barn, medan Jesus i skepnad av ett barn gick runt och delade ut bullar till alla snälla barn. Du behöver till cirka 35 stycken. Låt bli fingervarmt, 37 grader. Låt jäsa övertäckt på ett varmt ställe cirka 30 min (för er med elhäll, häll i varmt vatten i diskhon och sätt i bunken). Täck över och låt jäsa i ca30 minuter på ett varmt ställe
purjolök 3 dl kalvbuljong 2 dl rödvin 2 st. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter. 3 dl kalvbuljong
”Maten, drycken och konsten att kombinera” är skriven av Per Morberg och ges ut av Bonnier Fakta. Skala och skär potatisen i cirka 3 mm tjocka skivor och koka. • Häll potatisblandningen i en smord ugnsform och grädda gratängen mitt i ugnen i 30–40 minuter. 3 st klyftor Vitlök
15 dl rumsvarm mjölk (3%). 113-14 dl vetemjöl + lite mjöl till utbakning. Låt stå 30 minuter. 1Lägg russinen i lite vatten ca30 minuter. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla (för 1 sats). 1Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca30 minuter. 1Njut av dina nybakade lussebullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.