1. Smörj hjärtformar. 2. Blanda mjölsorterna och sockret. 3. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det. 4. Arbeta snabbt ihop till en deg som sedan får vila ett slag i kylen
Min mamma bakade världens godaste maränger. Ibland när hon kom och hälsade på hade hon en burk med sig som vi antingen hade till kaffet eller gjorde marängsviss av
En kollega tipsade om de här fantastiska kexen. De är helt förföriska och vi kan inte sluta äta dem. De passar bra som ostkex eller snacks, de är salta och krispiga
Ostchips är riktigt bra när man bestämt sig för att prova LCHF eller strama till sin LCHF, men vet att man kommer att behöva lite krispiga snacks ibland
Idag är det riktigt vintrigt & kallt och vacker ute och då passar vi på att baka lussebullar. Receptet kommer från min storasyster, tack Camilla och är de godaste Lussebullar jag vet, alla kategorier
Foto. Åsa Engman, bilden är lånad från Dagens muffins Normalstora formar 150 g margarin eller smör 1½ dl socker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 50-100 g hackad blockchoklad Sätt på ugnen, 200°C
1. Smält matfettet och låt det kallna. Rör i socker och ett ägg i taget. Blanda till sist i mjölet. 2. Smörj en plättpannan och lägg och bred ut 2 tsk smet i varje lagg
Smält smöret och låt puttra lite. Blanda alla ingredienser inklusive smöret och blanda ihop. Bred ut på tallrik och in i frysen i ca 10 minuter, om du vill äta direkt
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget
400 g rumstempererat smörca 16 ½ dl mjöl el 1110 gram2 tsk salt4 dl kokande vatten. Häll på ca 2 dl vatten och låt småkoka kanske 40 min. 400 g rumstempererat smörca 16 ½ dl mjöl el 1110 gram2 tsk salt4 dl kokande vatten. Häll på ca 2 dl vatten och låt småkoka kanske 40 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.