Fördela degen önskad storlek och snurra ihop till lussekatter. Hoppas att ni hittade lite inspiration och ett nytt favoritrecept när det gäller glutenfria saffransbullar
Idag bjuckar jag på vanliga lussekatter (fast utan russin då ingen i familjen gillar det) ochsaffransbullar med mandelmassa, massa smör, kanel och socker
Igår var det äntligen dags att baka lussekatterochsaffransbullar. Lussekatter. Än så länge är det bara hon och jag vakna men övriga familjen lär nog vakna snart en efter en
De senaste veckorna så är det ganska många som har kommit till mig och frågat om just lussebullar, lussekatter, saffransbullar, vad ni nu kallar dem…ska man ha kesella
Jag påstår inte att de till konsistensen liknar vanliga lussekatter som är bakade på vetemjöl, men jag påstår att de är riktigt goda i smaken, och även lätta och luftiga
Dessa lussekatter är saftiga, luftiga och höga. Årets lussekatter. Lucia står för dörren och som utlandssvensk upplever jag plötsligt våra svenska traditioner som alldeles extra viktiga
Förra året hade jag inte en burk med vetesur i kylen och fick därför baka de lussebullarna på jäst. Jag tycker jag fick då fick dem riktigt saftiga och goda ändå tack vare kesellan jag hade i
Lussekatter kan bli lite tråkiga tycker jag. -) Ochsaffransbullar ska inte penslas med ägg. Och vanilj. Saffransbullar med mandelmassa och apelsinfyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.