Stek bönornainnan de blandas med itomatsåsen. Som de allra flesta libanesiska grytor smaksätts tomatsåsen med färsk tomat, koriander, mycket vitlök och sju kryddor
Koka bönornatills de blivit mjuka. Skär rödlökarna iskivor. balnda bönori rödlök i en skål. Pressa ned vitlöki kastrull, salt, peppar, olja, vinäger och vatten, koka upp
Att göra vitabönoritomatsås själv är inte bara otroligt enkelt, det blir också mycket godare, nyttigare och billigare än de köpta varianternai konservburk
Ingredienser4 dl torkade kokbönor, till exempel borlotto, cannellino eller bruna bönor5 dl snålröra eller annan kokt och smakriktomatsås med vitlök och lökchili1 dl olivoljasaltpepparturkisk yoghurt
eko är ju intespeciellt dyrt (citron är ju snorbilligt redan som det är, eko innebär ofta att man får betala en guldpeng till och kanske behöver köpa ett nät istället för bara en frukt)
Kyl bönornai kallt vatten. Koka dem i lättsaltat vatten i en kastrull i några minuter. Ansa bönorna. Fräs bönornahastigt med lök och vitlökiolivoljai en stekpanna
Kommentarer
camillad-5
??
Logga in eller Registrera för att kommentera.