Lägg lasagneplattor på tomatsåsen. Ett gott alternativ till vanlig ” köttig ” lasagne. Men vill gärna skära ner på köttintaget och går det att göra ett gott alternativ som med denna lasange är det bara ett plus
Mustig, vegetarisk lasagnemed både svamp och linser. När man sätter sig vid matbordet känner man sig lite som en italiensk bonde som har sparkat av sig de jordiga stövlarna i hallen, hällt upp ett glas enkelt lantvin och sätter gaffeln i pastarätten
Jag gjorde bland annat den här fantastiskt goda lasagnenmedzucchini, ajvar och fetaost. I denna lasagnevariant ingår det ingen traditionell ostsås, utan den ersätts med en röra gjord på crème fraiche, ajvar och riven ost, vilket gör att man slipper skrubba såsgrytan (helt perfekt för mig som tycker det är supertråkigt att diska 👍)
Jag har ju fått hem en hel del zucchini som jag försöker hitta på lite olika saker med. Under tiden förbereds en skål med uppvispat ägg och en annan med pankoströ
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Pensla en grillpanna med lite olivolja och grilla varje skiva ca. Montera Lasagnenmed att varva först zucchini i botten, sen strimlor av mozarella, sen ett lager köttfärs, sen ett lager ostkräm, upprepa från början
Jag älskar grönlasagne. Dagens lasagne blev en rejäl på tre varv majsplattor med en hel förpackning Oatly iMat förvandlad till bechamelsås med lite majsstärkelse ( OBS, iMat är inte naturligt glutenfritt, välj annan växtbaserat grädde om ni är osäker på att klara den ), grillad paprika, zucchini, champinjoner, röda linser som kokat sig krämiga i en god buljong
Använde lite då och resten i dag till lasagneplattor. Följer ni mig på Instagram så vet ni att jag tillbringat helgen i Malmö med Lars och våra vänner Jenny och Svenne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.