½ vaniljstång. 1,2 kg rensade, repade, röda vinbär500 g rensade, renskurna jordgubbar1 l vatten2 kanelstänger½ vaniljstång1 stort, torkat pomeransskal5 - 6 dl rårörsockerLägg bär och vatten i en rymlig kastrull tillsammans med kanelstänger, den snittade och urskrapade vaniljstången och pomeransskalet
Mixa socker, vaniljstång och blommor till ett pulver. 1 vaniljstång. 1 vaniljstång. Använd sockret i sockerkaka eller småkakor – ljuvligt gott ihop med jordgubbar
Mixa socker, vaniljstång och blommor till ett pulver. 1 vaniljstång. 1 vaniljstång. Använd sockret i sockerkaka eller småkakor – ljuvligt gott ihop med jordgubbar
Koka upp vatten, socker, vaniljextrakt och limesaft, och lägg ned äppelklyftorna. 2 krm flytande vaniljextrakt eller 2 tsk vaniljsocker. 2 krm flytande vaniljextrakt eller 2 tsk vaniljsocker
2 skopor (40g) vassleisolat med vaniljsmak (vanligt vassle går också bra om du inte är laktosintolerant alternativt 2 msk mjöl om du inte vill använda proteinpulver)
Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg
Det här är receptet på mina vanilj cupcakes som jag brukar använda rätt så ofta. Jag älskar att använda vaniljstång i nästan alla mina bakverk men har man inte det funkar det bra med att använda vaniljsocker av god kvalité
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.