Därför känns dagens middagstips och recept lite extra passande att dela med oss till er av, det är nämligen en helvegetarisk soppa ni ser i tallriken här nedan
Med tanke på bakslaget som våren råkat ut för nu så är det helt ok att äta en varm soppa tycker jag. (Minusgrader ute på nätterna i maj, var är tillvaron på väg egentligen
Det är lite svårt att veta i vilken ände vi ska börja redogöra för er om vår fantastiska mat- och vinresa i hjärtat av Italien men vi tänker att vi börjar lite allmänt och så får det bli litesom en följetong i några inlägg framöver
kavla ut och skär i remsor, snurra liteoch lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med vatten. det resulterade i soppa med hemmagjorda brödpinnar och gratinerade musslor
Älskar soppaoch det är toppen att ta till när man har lite kcal kvar när dagen lider mot sitt slut. Hacka löken fint och fräs den i smör i en kastrull till den mjuknat lite
Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. ½ kycklingbuljong. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Koka i 3 minuter. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter. 1 burk kokosmjölk. 100 g champinjoner
Ha i det rökta paprikapulvret och smaka av soppan med lite salt och svartpeppar. Idag mår jag lite bättre och tänkte därför passa på att skriva lite på bloggen innan jag lägger mig för att vila igen
Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns somom det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Toppasoppan med lite extra stekt baconochlite persilja så ser det extra proffsigtochgott ut. Mixa sedan soppan med en handmixer till en len och fin soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.