Tortillasoppa – en soppa med lite extra sting i
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • lök, gul
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 smör
  • 1 paprika, röd
  • 1 chipotle morita chili, torkade (Santa Maria)
  • 1 koriander, mald
  • 1 spiskummin, mald
  • 1 hönsbuljongtärningar, eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tomater, passerade (à 400 g)
  • 1 vatten
  • 1 majs- och vetetortillabröd
  • 1 rapsolja, + 1 msk
  • 1 kycklingkött, tärnat
  • 1 salt
  • 1 avokador
  • 1 ost, riven
  • 1 koriander
  • 1 gräddfilTortillasoppa   Gör så här: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör. Kärna ur och skär ­paprikan i bitar. Tillsätt den och urkärnad chili. Krydda med koriander och spiskummin och fräs ca 2 min, tills löken är genomskinlig. Lägg i buljongtärningarna, häll på tomater och vatten. Sjud ca 30 min under lock på låg värme. Ta upp chilin för en mildare ­soppa eller låt den vara kvar för en soppa med hetta. Mixa soppan. Tillbehör: Dela och skär tortillabröden i fina strimlor. Hetta upp 3 dl olja i en kastrull. Fritera tortillastrimlorna tills de fått fin färg, ca 2 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fräs kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna, salta. Tärna avokadorna. Servera soppan med alla tillbehör. Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets Favoriter till dina grytor och soppor:
  • Här hittar du snygga grytor i alla prisklasser!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.