Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Det här är ett sånt recept, slatten mandelmjöl tog slut, några nästan tomma påsar med olika torkade bär och frukt kunde tömmas och burken med honung kunde skrapas ur och slängas, och det gör ju inte saken sämre att det blev energirika jordnötsbars som jag med gott samvete kan äta när blodsockret på eftermiddagen börjar dala
Liteav en tvåstegsraket är det, då grytan först ska sjuda en dryg timme utan potatisen som tillsätts tillsammans med paprika och sedan ska allt sjuda ungefär en halvtimme till
Ta vara på köttskyn som bildas och koka ner den till sås, kanske med liteav marinaden i. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt, limesaft och eventuellt lite honung
sedan i med lite vatten och fyll på med tärnad sötpotatis och buljong och ja allt som skall vara i. Jag tycker det är kul att bara slänga i saker och se vad det smakar jag följer inte recept slavisktoch ja det blev superdupergott såklar
Jag kokade en sås på en rejäl bit ädelost och några deciliter vispgrädde med lite köttfond ochlite färskmalen svartpeppar och till detta tog vi julskinkan som tärnades fint och fick stekas för att få lite färg och sedan strösslas på tallriken
Jag var på shoppingtur och köpte overall till minstingen och handlade lite mat. Nu har vi inte mängden till något recept, men lite "man tager vad man haver" så vips blir det en god sås till pasta
Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta. benfritt kött av bog eller ytterlår. Rör ut majsstärkelsen i vattnet (lika delar vatten som majsstärkelse) och rör ner i den sjudande grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.