Stackars oss. Vi hade lite lingon och blåbär som måste användas, så jag konsulterade genast Leila Linholms A Piece of Cake, där jag hittade följande recept som verkade lovande
Idag provade jag att byta ut äpplen mot blåbär i en paj jag brukar göra. Resultatet blev helt ok, men den gör sig nog ännu bättre tillsammans med svenska trädgårdsäpplen
Här om dagen så gjorde jag en super supermumsig blåbärspaj som jag hittadehär hos gottegrisen men jag har ändrat lite i receptet efter min smak, så testa denna pajför den blev jätte god och knaprigDetta behöver du
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och blanda med vetemjöl, råsocker och havregryn. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och grädda tills den blir ljusbrun, mellan 10 - 20 minuter beroende på formens storlek
Eftersom det var nollgradigt i morse och jag skulle ha med mig blåbärspajrester till jobbet så tog jag bilen för att sen på lunchen åka hem med den och promenera tillbaka till jobbet
Men de räckte även till en blåbärspaj. Blåbärspaj med knaprigt täckeMördeg150 g kallt smör4 dl vetemjöl½ dl florsocker1 ägg½ msk kallt vattenNyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
LCHF Blåbärspaj / Smulpaj. Publicerad 2014-04-14 09. 55. 58 i Allmänt,. Paj är ju så gott. Så varför inte unna sig en bättra variant även om man vill få i sig mindre kolhydrater
1 form, ca 6-8 port. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Häll blåbären i en pajform. Strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl och blanda runt så att alla bär täcks av sockerblandningen
Krämig blåbärspaj,. Krämig blåbärspaj. 5 september 2016, 22. 30. Hej på er. Denna pajen tar bara en halvtimme att slänga ihop från start till färdiggräddad, den blev min räddning i helgen när jag skulle bjuda på fika lite hastigt
Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.