Fast det är inte en biff av kött vi pratar om, vi pratar om en biff av broccoli och ost. Receptet har jag hittat hos Ann-Louise på Lilla Matdériven som jag väl hyllar ungefär lika ofta som jag hyllar disaronno, men hon är ju så himla bra på det här med enkel och vegetarisk mat, och bra mat för barn, och bra på det här med äggfritt och nötfritt och sockerfritt och giftfritt
Hon verkar typ bo i mitt huvud och hon postar alltid rejält käk, med mycket rotsaker, sås och ost. Jag är en tvättäkta listfantast och därför har jag knåpat ihop en lista om mat
Mitt stora problem när jag bakar bröd är att jag är dålig på att få "upp" brödet, dvs det blir lågt, ingen höjd på det men med brödformar så går det mycket bättre och man slipper dessutom "dega" för mycket med degen
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Bäst jag skriver ner receptet för det här kommer jag göra om. Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.