Vegetarisk pasta med ajvar och aubergine
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 320 g pasta av valfri sort
  • 1300 g aubergine
  • 11 st gul lök
  • 15 st vitlöksklyftor
  • 12 dl ajvar relish
  • 12 dl lätt créme fraiche
  • 11½ msk tomatpuré
  • 1150 g svarta oliver av god kvalité, exempelvis kalamata
  • 12 st tomater
  • 1 salt
  • 1 svartpepparKoka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
  • 1 Tärna auberginen och finhacka lök och vitlök. Fräs det tillsammans med lite olivolja i en het stekpanna tills auberginen fått en fin gyllenbrun yta
  • 1 Tillsätt ajvar, créme fraiche och tomatpuré. Låt såsen puttra på svag värme i ca 5-10 minuter
  • 1 Tärna tomaterna och lägg ner dem i stekpannan tillsammans med oliverna. Låt allt puttra ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Blanda såsen med den färdigkokta pastan och servera!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.