Den här sagolikt goda linscurryn med blomkål och morötter rörde jag ihop häromdagen. Vi käkade den smaskiga grytan med lite färska grönsaker, basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här)
berberekryddade kikärtsbiffar eller kryddiga morotsbollar (se recept här eller här). Eftersom periperi ibland används i afrikansk mat, tänkte jag att jag skulle använda såsen i en maträtt inspirerad av de afrikanska köken
Ingredienser Portioner. 8 3 förp kokta kidneybönor (à 380 g) 5 vitlöksklyftor 300 g rotselleri 300 g palsternacka 200 g morötter 6 dl crème fraiche (34%) 2 förp krossade tomater (à ca 400 g) 2 tsk torkad rosmarin 2 tsk torkad timjan 3 tsk salt 1 1/2 tsk malen svartpeppar 18 lasagneplattor olivolja till formen 100 g riven ost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kidneybönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Vita bönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svarta bönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Lasagneplattor glutenfri 25 % rabatt ICA 250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad GoGreen 10
Jag ska vara ärlig med dig. Ladda med underhållning i öronen och en vass kniv. När du är klar med hackandet och kanske inte bara en utan två stora grytor med ratatouille står och puttrar på spisen kommer du att vara grymt nöjd med dig själv och samtidigt ha dagens underarmsträning avklarad
Varje onsdag och fredag lagar vi mat med våra elever och vi försöker alltid lära dom något nytt. Idag lagade vi en gryta från Zambia med kål och jordnötssmör
Blanda dem med övriga kryddor och soja till en marinad. Blanda köttet med marinaden. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner redningen i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.