Salt & peppar. En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. Salt & peppar. Blanda i övriga ingredienser förutom linserna och koka upp såsen
Böngrytor av det här slaget är tacksamma i och med att det går att göra mycket på en gång och sedan frysa in i portioner för framtida luncher eller middagar
4 Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten)
Skala och klyfta löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Halvera eller skär svamparna i klyftor. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna blanka och mjuka några minuter, utan att de får för mycket färg
En böngryta som förskolebarn tror är köttfärssås. Planen var att servera böngrytan utan att nämna att den var vegetarisk, och se vad den fick för kommentarer
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Rödbets- och linssallad. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Indisk böngryta. / Anki och Håkan Indisk böngryta. Ojojoj, vilken varm och solig vårdag vi har bjudits på idag, i alla fall här nere i våra trakter av landet och vi hoppas alla andra har fått njuta av samma som vi
Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i
Fredagar förknippas ofta med taco och här kommer en böngryta som just har tacosmak. Välj att äta den helt vegetariskt eller lägg till lite kycklingfilé om så önskas
Linser står inte allt för ofta på bordet här hemma. 1 dl röda linser2 dl vatten½ vitlöksklyfta1 citronklyftasalt och svartpepparolivoljaSkölj linserna. Lägg i linserna i en kastrull, häll över vattnet och koka på svag värme under lock ca 10 minuter. 1 dl röda linser
1 dl torra linser som varit blötlagda i 8-10 timmar. Häll även i linser och kikärtor och låt det puttra i 25 minuter. 1 dl torra linser som varit blötlagda i 8-10 timmar 3-4 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.