Häng på Ni med, med start idag så får vi se vem som lyckas bäst. Idag ska jag försöka mig på ännu en vetesurdeg, ska även gardera mig och göra en rågsurdeg
Jag testade ett nytt recept på bröd med väldigt lite kolhydrater idag, linfröbullar. De flesta bröd med mycket ägg i har en tendens att bli lite svampiga i konsistensen, men inte dessa
Skaka burken (vrid av locket) och rör ihop surdegen med jäst och vatten. Surdegsfrallor på vetesurdeg. Häll upp degen på bordet, arbeta så lite som möjligt med degen
120 g (ca) vetesurdeg. Kör på degprogram. (Om din bakmaskin inte har detta, försök köra vanligt program OCH kom ihåg att avbryta det efter sista knådningen
Vispa upp gelén tillsammans med äggen. Blanda ihop jästen med ägg- och huskgelén i matberedaren, och tillsätt honung, linfrön, solroskärnor och nyponmjöl
Rör ihop vatten, mjöl och yoghurt i en burk, täck med plastfolie eller våt handduk. Häll ut allt utom cirka 50 gram (1/2 deciliter), fyll på med mer mjöl och vatten och rör om. Upprepa steget från dag 4, alltså häll ut allt utom cirka 50 gram, fyll på med mer mjöl och vatten och rör om
Här bakas det med surdeg så det står härliga, i helgen bakade jag och bjöd på jobbet vi är ju inte bortskämda med att bli bjudna på "frukostfika" Då man arbetar helg så kan det vara trevligt med lite nybakat
Blanda allt utom salt med degen från morgonen/em. Avnjut brödet gärna med en god marmelad. Kalljäst formbröd medvetesurdeg, 2 stDag 1 morgon/em100 g vetesurdeg200 ljummet vatten150 g fullkornsvetemjöl50 g grahamsmjölBlanda ihop i en skål, lägg på plats och låt stå i rumstemperatur tills kvällen. 100 g vetesurdeg
Jag satsade till slut på en lös deg med mycket socker (och lite mandelmassa) och russin. För att göra den extra fet använde jag crème fraîche istället för mjölk (jag betvivlar inte att det blir bra med kesella, men det känns på något vis som att det kesellatricket är konstruerat av Arla själva och jag ville bara var lite tjurskallig mot dem
Häll sedan över degen i olivoljeinoljad bunke och täck med plastfolie och låt jäsa i 2 timmar. Hittade detta recept för ett tag sedan men har absolut inte en aning om var
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.