Surdegsbröd

Surdegsbröd

  • 92 Recept
Martins enkla surdegsbröd

Martins enkla surdegsbröd

Ingredienser Portioner. ger 1 formbröd Dag 1, kväll 1/2 dl rågsurdegsgrund (à 100 g) 1 dl vatten (à 100 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) Dag 2, morgon 3 dl vatten (à 100 g) 6 dl ekologisk rågsikt (à 60 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) 1 1/2 tsk salt (à 6,5 g) 1 tsk hel kummin hel kummin eller rågmjöl att strö över smör till formen Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Rågbröd

Rågbröd

Rågbröd. Nu är det länge sedan jag hade något inlägg men det betyder inte att jag slutat baka. Tvärtom så bakar jag fortafarande mycket men jag har fått vissa favoritrecept som jag fortsatt att jobba med och vidareutveckla
Rågsuris med skrädmjöl

Rågsuris med skrädmjöl

Jag har lite svårt för att använda kryddor i surdegsbröd eftersom den syrliga smaken är så god i sig men i det här fallet så hade lite anis och fänkål ytterligare höjt smaken
Grovt bröd med helt korn

Grovt bröd med helt korn

Jag har bakat väldigt mycket baguetter och ljust bröd ett tag och nu kände jag verkligen för att göra ett riktigt grovt bröd
Skåprensningsbröd

Skåprensningsbröd

Jag hade tänkt baka ett ganska grovt rågbröd häromdagen men det blev inte riktigt så. Det visade sig nämligen att jag i stort sett hade slut på rågmjölet och inte nog med det, grahamsmjölet som var det enda övriga grova mjöl jag hittade var nästan slut också
Rågsurdegsbullar!

Rågsurdegsbullar!

Här hemma blir vi barnsligt glada över varje surdegsframgång. Idag matades den grövre surdegen och vips sjöd det av liv, rörelse och
Surdegsbröd med italiensk touch!

Surdegsbröd med italiensk touch!

Då var husbagaren igång igen - och ingen är gladare än vi. Den här gången skapades idén till brödet delvis genom en kylsskåpsrensning, vilket inträffat förr
Surdegsvallmobröd!

Surdegsvallmobröd!

Hög tid att uppdatera, eller hur. Denna gången får det bli ett lite hälsosammare inslag i form av makens limpor
Enklaste surdegsbrödet

Enklaste surdegsbrödet

Det allra första surdegsbrödet jag bakade kom från det ursprungliga receptet till det här brödet. Jag kommer fortfarande ihåg att jag inte vågade tro att brödet bara skulle jäsa av den surdeg jag gjort utan jag hade även i ett halvt paket jäst
Ett formpressat grytbröd

Ett formpressat grytbröd

Jag väljer nu ett recept från Martina Johanssons bok "Surdegsbröd - recept och tips från en hemmabagare" som inspiration till dagens brödbak
Kanelbullar med surdeg...

Kanelbullar med surdeg...

I detta surdegshemmet har turen kommit till kanelbullarna. Det var lite nervöst i början eftersom kanelbullen är en helig ko här hemma och det helst ska vara mammas gamla bullrecept för att det ska bli på riktigt
Råger har flyttat hem till oss

Råger har flyttat hem till oss

Jodå, vi har fått en ny inneboende. Råger heter han och är en riktigt sur en. Fast när han får mat bubblar han riktigt bra
Lätt rågbröd med surdeg

Lätt rågbröd med surdeg

Nä nog pratat om det och i stället till ett gott surdegsbröd. Hej igen fina Du. Allt väl. snart Fredag igen
Bröd med sting i – Ost och Chilibröd

Bröd med sting i – Ost och Chilibröd

Torsdag i vad som troligtvis är årets varmaste vecka hittills och så undrar ni säkert om jag tillbringat kvällarna med att baka surdegsbröd
…frallor på vetesurdeg.

…frallor på vetesurdeg.

Jag var trött på surdegen och tyckte inte att jag fick till bröden så bra men nu är vi på gång igen. Jag har hittat ett jättebra recept på nattjästa frallor med minimal arbetsinsats
Ciabatta på vetesurdeg

Ciabatta på vetesurdeg

Har 2 års bakande av stora levainbröd gjort dem misstänksamma mot vetesurdegsbröd i ny förpackning.  Herre min Gud vilka goda bröd
Kalljäst formbröd med vetesurdeg

Kalljäst formbröd med vetesurdeg

Det blir allt som oftast att bröden får stå och jäsa i kylen över natten nuförtiden. Det är så skönt att gå upp och bara kunna sätta in brödet i ugnen och sen njuta av färskt bröd på morgonen
Surdegslimpor på vetesurdeg och lite jäst

Surdegslimpor på vetesurdeg och lite jäst

Hittade detta recept för ett tag sedan men har absolut inte en aning om var. Bakade i alla fall dessa limpor för första gången idag och de blev riktigt goda
Limpor med surdegsgrund i, Sirapslimpor

Limpor med surdegsgrund i, Sirapslimpor

Blev ett himla gott, mjukt och luftigt bröd som stora sonen äter med god aptit, ja det var just till honom jag gjorde detta bröd då han inte längre vill äta mina allra värsta mörka tunga surdegsbröden
Vildjäst på aprikoser

Vildjäst på aprikoser

Ett recept på vildjäst att använda när du tex bakar levainbröd. Dag 1125 g torkade aprikoser (osvavlade)50 g honung25 g socker250 g ljummet vattenBlanda alltsammans i en burk, gärna en glasburk så att man ser vad som händer
Rågsurdegsgrund

Rågsurdegsgrund

RågsurdegsgrundDag 1, kväll100 gram rågmjöl100 gram rivet äpple150 gram vatten (40 grader)Blanda allt i en rymlig burk, gärna en glasburk för då kan du se din surdeg lättare, den blir som en tjock gröt ungefär och ställ den sedan på ett varmt ställe, tex i skåpet ovanför kylen
Vetesurdeg

Vetesurdeg

Dag 1, morgon5 gram rågsurdegsgrund50 gram (40 grader)50 gram vetemjöl specialBlanda samman ingredienserna i en burk som rymmer minst 5 dl