Ingredienser Portioner. ger 1 formbröd Dag 1, kväll 1/2 dl rågsurdegsgrund (à 100 g) 1 dl vatten (à 100 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) Dag 2, morgon 3 dl vatten (à 100 g) 6 dl ekologisk rågsikt (à 60 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) 1 1/2 tsk salt (à 6,5 g) 1 tsk hel kummin hel kummin eller rågmjöl att strö över smör till formen Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Rågbröd. Nu är det länge sedan jag hade något inlägg men det betyder inte att jag slutat baka. Tvärtom så bakar jag fortafarande mycket men jag har fått vissa favoritrecept som jag fortsatt att jobba med och vidareutveckla
Jag har lite svårt för att använda kryddor i surdegsbröd eftersom den syrliga smaken är så god i sig men i det här fallet så hade lite anis och fänkål ytterligare höjt smaken
Jag hade tänkt baka ett ganska grovt rågbröd häromdagen men det blev inte riktigt så. Det visade sig nämligen att jag i stort sett hade slut på rågmjölet och inte nog med det, grahamsmjölet som var det enda övriga grova mjöl jag hittade var nästan slut också
Då var husbagaren igång igen - och ingen är gladare än vi. Den här gången skapades idén till brödet delvis genom en kylsskåpsrensning, vilket inträffat förr
Det allra första surdegsbrödet jag bakade kom från det ursprungliga receptet till det här brödet. Jag kommer fortfarande ihåg att jag inte vågade tro att brödet bara skulle jäsa av den surdeg jag gjort utan jag hade även i ett halvt paket jäst
I detta surdegshemmet har turen kommit till kanelbullarna. Det var lite nervöst i början eftersom kanelbullen är en helig ko här hemma och det helst ska vara mammas gamla bullrecept för att det ska bli på riktigt
Jag var trött på surdegen och tyckte inte att jag fick till bröden så bra men nu är vi på gång igen. Jag har hittat ett jättebra recept på nattjästa frallor med minimal arbetsinsats
Det blir allt som oftast att bröden får stå och jäsa i kylen över natten nuförtiden. Det är så skönt att gå upp och bara kunna sätta in brödet i ugnen och sen njuta av färskt bröd på morgonen
Hittade detta recept för ett tag sedan men har absolut inte en aning om var. Bakade i alla fall dessa limpor för första gången idag och de blev riktigt goda
Blev ett himla gott, mjukt och luftigt bröd som stora sonen äter med god aptit, ja det var just till honom jag gjorde detta bröd då han inte längre vill äta mina allra värsta mörka tunga surdegsbröden
Ett recept på vildjäst att använda när du tex bakar levainbröd. Dag 1125 g torkade aprikoser (osvavlade)50 g honung25 g socker250 g ljummet vattenBlanda alltsammans i en burk, gärna en glasburk så att man ser vad som händer
RågsurdegsgrundDag 1, kväll100 gram rågmjöl100 gram rivet äpple150 gram vatten (40 grader)Blanda allt i en rymlig burk, gärna en glasburk för då kan du se din surdeg lättare, den blir som en tjock gröt ungefär och ställ den sedan på ett varmt ställe, tex i skåpet ovanför kylen