Idag har solen strålatoch nu känner jag verkligen att våren är på gång. Ännu en anledning till att jag ville laga just den här rätten idag var att min goda vän Ulrika nyligen har kommit hem från en resa till Los Angeles
Skala räkorna och lägg i en skål. Pressa över lime och häll i den hackade vitlöken och tomaterna. Detta recept kommer från boken "Laga Lätt Mexikanskt" av Marlena Spieler
Skiva löken och stek den mjuk. Servera med en god sallad. Skala potatisen och koka dem i 5 minuter. Häll i ca 1 dl grädde och låt puttra ihop. 4 gula lökar. 500 - 600 g blandfärs. 3 - 4 dl matlagningsgrädde
Eller så kan man förstås köpa en köttkvarn ochmala själv, högrev är speciellt gott till färs. För mig är hamburgaren ett riktigt snabbt, gott och näringsrikt sätt att få i mig en måltid
Strimla sockerärtorna och lägg med i nudel blandningen. Riv skalet från limen och pressa ut saften. Ännu en variant på lax med de kan man ju inte ha för många av
Tina ochskala räkorna. Blanda dessa med rivet skal och juice av 1/2-1 lime, riven ingefära och flingsalt. Skär eventuellt bort kanterna på 4 toast och rosta eller stek. Rivet skal och juice av 1/2-1 lime
Skalaoch skär rabarbern i bitar. Vi är i Valliden just nu och bor i husvagn hos svärmor och svärfar. Svärmor bjöd på denna marmelad som vi åt till en norsk ost med kardemumma i
Ibland när jag blir riktigt sugen kan jag skala en hel citron och äta i klyftor som apelsin. Rismalten kan du byta mot valfri flytande sötning du gillar (agave, lönnsirap, honung osv)
Blanda ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Häll blandningen i pajformen. Det är en både syrlig,söt och krämig dessert som får smaklökarna att hoppa av glädje
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.