Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
En riktigt fin helg som ikväll avslutades med restaurangbesök&bio med fina vänner. Blev Vägga fiskerestaurang och så himla god mat serveras det där nere, sen precis intill havet med
Men idag är det ingen knaprig äppelkaka som har bakats, idag serverar jag en saftig, nästan lite seg, äppelkaka tillsammans med vispad grädde med smak av vanilj
Kakan är enkel att göra samtidigt som det blir mer än en vanlig sockerkaka med äpplen i. Tillsammans med lite syrliga äpplen från trädgården är den här kakan en riktig fullträff
Servera med glass eller vaniljvisp. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.