Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning
smör till formen
1 st
vaniljstång
3 st
ekologiska äggulor
1 dl
strösocker
6 dl
vispgrädde
Äppelkaka 1 st ekologiskt ägg 2 dl strösocker 1 tsk vatten 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver 100 g smör, smält 4-5 st syrliga svenska äpplen Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning smör till formen
Råkräm, ca 8 portioner 1 st vaniljstång 3 st ekologiska äggulor 1 dl strösocker 6 dl vispgrädde
Så kör vi igång två dagar med muntliga nationella prov på jobbet. Börja med kladdkakan. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
En riktigt fin helg som ikväll avslutades med restaurangbesök&bio med fina vänner. Blev Vägga fiskerestaurang och så himla god mat serveras det där nere, sen precis intill havet med
Men idag är det ingen knaprig äppelkaka som har bakats, idag serverar jag en saftig, nästan lite seg, äppelkaka tillsammans med vispad grädde med smak av vanilj
Servera med vaniljsås eller glass. Fördela smeten över äpplena och ställ in i ugnen i ca 30 minuter (tills pajen är gyllenbrun och knäckig). Knäckigäppelkaka 6 äpple
Kakan är enkel att göra samtidigt som det blir mer än en vanlig sockerkaka med äpplen i. Havregrynen gör att kakan blir saftig och knäckig på samma gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.