Putsa kalvlevern och skär den i stora bitar. Kör lever, bacon, lök, äpple, ansjovis, ägg, salt, peppar, mejram och calvados i matberedaren med kniven monterad till en grovhackad massa
Det är gott med hemlagad leverpastej. • Putsa bort eventuella hinnor och fett från levern. Skär levern i mindre bitar, lägg bitarna i en tjockbottnad kastrull
Här kommer kycklingleverpastejen. Och kycklingsleverpastejens pånyttfödelse sker ofta lika spontant, som när det är extrapris på kycklinglever eller som en amuse före bjudmiddagen
Sedan ost på tomaten och leverpastej på gurkan. Gör gärna den här mackan lite roligare genom att ta ut figurer i grönsakerna, leverpastejen eller osten genom att använda små pepparkaksmått
ost, fisk, skinka -allt i många olika varianter och sorter samt den hemmalagade leverpastejen ( som otroligt nog finns att köpa färdiglagad i affärerna i Danmark )
Skölj levern, torka den med hushållspapper och skär i mindre bitar. Blanda lever, hälften av baconet, lök, ansjovisfiléer och kryddor till en puré i en mixer
Ingredienser Leverpastej Ger 1 stor burk 400 g (nöt) lever 200 g nötfärs 1 st gul lök 1 st äpple 50 g ghee 3 st vitlöksklyftor 1 msk finriven ingefära 1 msk färsk finhackad rosmarin 2 tsk himalayasalt/havssalt Vi använder nötlever i detta receptet
Putsa levern och skär den sedan i bitar. Stek levern i smör i 4 minuter och tillsätt löken efter 2 minuter. Mixa lever, lök, ansjovis, kryddor och eventuellt portvin i en matberedare ca 1 minut. 500 g färsk eller fryst kycklinglever