Levain – ett projekt….
The Accidental Baker
The Accidental Baker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g ekologiska russin
  • 50 g ekologisk honung
  • 25 g socker
  • 250 g ljummet vatten
  • 30 g vetemjöl
  • 20 g vildjäst
  • 10 g ljummet vatten
  • 30 vetemjöl
  • 25 g vatten
  • 525 g vetemjöl
  • 350-375 g vatten
  • 400 g fördeg från dag 1
  • 400 g Vetemjöl Special
  • 275 g vatten
  • 15 g havssalt
  • 10 minuter på låg hastighet, tillsätt saltet och kör på högre hastighet i 5 minuter till. Korrigera med mjöl eller vatten så du får en smidig, ganska lös deg. Flytta över degen till en inoljad plastbalja eller bunke under lock, och kör en deg till om du vill. Fördegen kan sparas någon dag i kylen om du vill vänta.
  • 800 g fördeg, så blev det en klick över på ca
  • 50-100 g Jag sparade den i kylen och startade sedan en ny deg på den följande helg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.