Smula sönder jästen i en assistent. Häll på lite av vattnet och rör ut jästen. 15g jäst (för matbröd). Täck kitteln med lock/plastfolie och låt degen jäsa i ca 30 min i rumstemperatur. Ställ in kitteln med degen i kylskåpet och låt jäsa i ca 8 h. Ta fram kitteln med degen och låt jäsa i ca 1 h i rumstemperatur. 15g jäst (för matbröd)
Den fick snällt åka med i detta finfina frukostfrallerecept utan jäsning. Ojästa frukostfrallor IBM. Det är ju inte alltid så att man orkar göra kalljästa bullar eller gå upp i ottan för att degen ska jäsa 6 gånger. 1 pkt jäst. Smula jästen och lös upp i 37 gradigt vatten. 1 pkt jäst
Mer bakskola kommer med kapitel om Surdeg och framförallt den oförtjänt okända Vildjästen. Envisas man med att floyda som jag gör så måste man dock uppdatera sitt regelverk då och då
Arbeta in det glutenfria mjölet och arbeta degen med maskin i fem minuter. För att laga Grovt LergrytebrödBrödet bakas i en lergryta typ Römmentorpgryta
I smak kan det vara så att brödet blev godare med den ekologiska, men det är egentligen svårt att säga, allt beror ju liksom på övriga ingredienser i brödet
Gör en liten skåra runt alla brödskivorna och badda på lite lätt vatten på allihopa eller med en pensel och häll över fröna (detta gör att de lättare fastnar
Smula jästen i en bunke och lös med vattnet. Helgerna här hemma, eller söndagen iaf, starta ofta med nybakat bröd till frukost och jag tänkte publicera ett nytt recept på snabb-bakade frallor
Frallor utan jäst, med bakpulver i stället. Degen är rätt kladdig så ta för att forma bullar så klickar du enklast upp på plåten med hjälp av en sked och formar sedan bullarna med mjölade händer
Häll i de mixade nötterna och äggen i en skål med resten av morötterna. Häll i skalade mandlar, linfrön och solroskärnor i en mixer med lite av de rivna morötterna (ca 3 dl). In med dem i ugnen på 175 grader i en timme
Blanda alla ingridienser till en smet. Smörj en brödform och häll i smeten. Smeten blir ca 1,1 liter men brödet reser sig inte mycket så en vanlig avlång brödform räcker
Dessa bullar är bakade utan jäst men med bakpulver och går därför oerhört snabbt att göra. Det märktes tydligt och vi fick en liten mysig stund och mellanmål tillsammans medand mörkret sänkte sig utanför
Enklast är att ta upp bitar med en sked och sedan forma dem till bollar med lätt mjölade händer. 1Ta fram en plåt och täck den med bakplåtspapper. 1Servera de nygräddade frukostfrallorna med smör, ost, marmelad eller annat tillbehör du gillar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.