Enklast är att ta upp bitar med en sked och sedan forma dem till bollar med lätt mjölade händer. 1Tillsätt därefter sirap och vatten. 1Ta fram en plåt och täck den med bakplåtspapper. 1Lägg bollarna på plåten och grädda i 12-15 minuter
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Låt svalna något innan dom delas och serveras. 1Blanda mjölk och olja och häll det över mjölblandningen. 1Rulla degen i vetemjöl (inte för mycket) och rulla ut den till en längd
1Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. 1Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg. 1Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten Forma runda med mjöliga händer. 1Servera nybakade med smör och ost
Dessa frallor ska egentligen inte ha någon jästid alls utan det hela sker i ugnen. Degen ska inte vara klibbig utan gå att forma till bullar, tillsätt lite mer mjöl om det behövs
Perfekt för sömninga lördag och söndagmornar. Frallor utanjäst, med bakpulver i stället. De här frallorna bakas på bakpulver och blir som ett mellanting mellan frallor och scones
Snabba plättbröd. Jobbade snabbt ihop en deg och plattade ut lagom stora bröd till. Snabba plättbröd. När bröden fått fin färg och hade blivit gräddade inuti var de klara
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Det går snabbare att baka dessa, än att cykla till affären och köpa bullar. Så baka på utan mjöl, socker ochjäst, gott folk, det är bara fantasin som sätter gränser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.