Foto. Louise Johansson/Taste by Louise. En gammal klassiker från 80- talet. Är det en rätt från 80-talet som jag verkligen diggar så är det avokado fylld med skagenröra
Häromdagen lagade jag till en av våra favoriter. Kyckling Satay. Ibland gör jag egen jordnötssås men jag har hittat en färdig sort ( Blue dragon) som är jättegod
Här blev det nämligen lite kyl och frysrensning, ett gammalt recept på fiskgratäng plockades fram och förändrades lite efter de ingredienser som fanns hemma
Vi hittade ett foto när vi gick igenom våra matbilder, det blir ju en hel del fotograferande av mat, drycker och andra matrelaterade upplevelser för våra del
Hallå i stugorna. ett tips på en riktigt god husmanskost som gärna faller i glömska. Hederlig stekt eller kokt korv med bröd och hemlagat potatismos, så himla gott
Köttbullar i tomatsås är en gammal favorit som jag nog inte gjort på mer än två år. Idag känns det som att jag har stått i köket hela dagen och bara lagat en massa gott
Men, idag gjorde jag en gammal hederlig smulpaj med både strösocker och vetemjöl. En sak som ni kanske har märkt av här i bloggen är att jag älskar att experimentera med olika bakverk och maträtter och försöka göra om dem så nyttiga som möjligt
Jästpannkakor är ett recpet som gått i arv i generationer. Jästpannkakor. Smula sönder jästen i en lite skål, häll i lite socker och rör om tills det blir rinnande
Närå HÄr bjuder jag er på en gammal bild på oss gals. …blev det till middag ikväll. Jag kom igång med maten så sent efter att ha simmat 1 h med Löwis följt av en promenad hem från simhallen
Jästen var för gammal. Degen jäser dåligt. Ni är flera som har frågat om och kring jäst och jäsning. Gästföreläsare här är en blandning av Vår kokbok, Kronjäst och Moi (och vi har det himla trevligt i lärarrummet)
I dag är det många som väljer att baka med kesella i degen och så även jag, en period, men som det heter "gammal är äldst" och numera bakar jag ånyo med den gamla traditionella degen
1 påse torrjäst. Blanda salt, socker och olja och rör runt, tillsätt sedan vattnet och rör runt, tillsätt torrjäst och tillslut mjöl och knåda i ca 15 minuter tills degen är smidig och låt den jäsa i 40 minuter. dela upp till 20-25 delar (lagom bitar, tänk på att de jäser) och låt dem jäsa i ca en timme. 1 påse torrjäst
Gammal klassikerkombo men på nytt sätt. 50 g jäst. 50 g jäst. Har gått igenom delar av frysen och insett att vi kan laga mååååånga goda middagar av innehållet från frysen
Ni som tittar in här ibland har noterat att det varit dött här ett tag. I ett lamt försök att förklara mig här nedan mumlade jag något om bristande inspiration och bantningstristess men jag inser ju att jag lika gärna kunnat skriva bla bla bla, lite mera bla och en smula bla på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.