Alla helger i augusti är uppbokade med släktträffar och en weekendresa till Helsingborg och Helsingör med mannen, och ikväll blir det after work med gamla polare
Efter att jag hade gjort den här salladen till min helstekta blomkål igår, hade jag quinoa och linser i kylen, och genom att blanda dem med lite extra ingredienser fick jag till några vegetariska biffar
Häll dressingen över salladen och blanda runt. ca ett halvt kilo blandad kål tex grökål, rödkål och vitkål1 granatäppleen halv citronen näve hackade nötter eller mandelOlivoljasalt och pepparStrimla kålen och lägg den i en stor fin skålDela granatäpplet (på den längden du delar en grapefrukt) och banka ut kärnorna genom att slå en träsked eller dylikt på skalet. Blanda ca 3 msk olivolja, citronjuicen och lite salt och peppar. Låt stå i ungefär 10 minuterHacka nötter och toppa med dem precis innan servering
Jag har alltid tyckt om de sura godisarna, saker med citrussmak och så vidare. Här är i alla fall receptet på den här underbara, gröna ochsyrliga skapelsen
Receptet har jag fått av Lena, en vän till familjen som är helt fantastisk i köket, och som även ligger bakom det godaste receptet jag vet på pastasallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.