TO DIE FOR pastagratäng med kycklingoch curry. Du kan förbereda pastan i god tid innan servering och om du vill så kan du skippa kycklingen eller byta ut grönsaker efter smak
Hetta upp hälften av smöret och fräs kycklingbitarna. Ansa filéerna och skär dem längsgående bitar. Fördela kycklingen ovanpå och strö över stekt bacon
Köpte med mig färdiggrillad kyckling hem i fredagskväll, som vi åt pomme, blandad sallad och olika såser till, och på lördagen gjorde jag en pastagratäng på resterna som blev av kycklingen
salt och svartpeppar. 600 g kycklingfilé. 1 dl utspädd kycklingbuljong, gjord på tärning eller fond. 400 g tagliatelle 600 g kycklingfilé 0,5-1 citron, färskpressad saft 2 msk olivolja 1 torkad smulad peperoncino (chili) 1 msk färsk rosmarin, finhackad 1 klyfta vitlök, finhackad 2 msk olivolja salt och svartpeppar 150 g gorgonzola 250 g ricotta 1 dl utspädd kycklingbuljong, gjord på tärning eller fond 1 dl matlagningsgrädde färskriven parmesanost, för att strö över
Stek kycklingoch grönsaker och krydda. Skär grönsakerna, kycklingen, fetaosten i lagom stora bitar. Finhacka dom soltorkade tomaterna och om du har färska örter
Lägg pasta, kycklingoch grönsaker i en ugnsform. Toppa med oliver och riven ost. Blanda panko och pesto, strö ovanpå och grädda ytterligare 10 minuter eller tills ytan är knaprig och gyllene
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.